Кметът на Казанлък приветства Фестивала на виното Розе

Кметът на Община Казанлък откри 8-то издание на Фестивала на виното Розе в Казанлък в Народно читалище „Искра – 1860“. Галина Стоянова заедно със световноизвестния винен експерт Даръл Джоузеф връчи „Златен киликс” за най-добрите розета на  България в националния конкурс.

 

„Изключително ми е драго да успея да участвам в откриването на този висок и интелигентен форум, създаден от нашите казанлъчани семейство Дундакови!“, приветства Кметът на Казанлък участниците в розовото събитие. „8-ми Фестивал на виното розе е място, което завладява все по-големи пространства.“, отбеляза Галина Стоянова. „Това е знак, че българските изби оценяват нашия фестивал като перфектното място да представят своите вина.“ Тя пожела успех на присъстващите и благодари на организаторите за инициативата, на домакините от Народно читалище „Искра – 1860“ за предоставеното пространство. „Успех на 8-мия фестивал и сме в очакване на изненадите на 9-тия!“,

Българската реколта 2017 от винения сорт с розов цвят е оценена изключително високо от познавачите. Според компетентното жури тя има отлични качества. Измежду 70 дегустирани розета специалистите са останали впечатлени от не малко вина с характерен вкус и аромат. Фестивалът на виното розе се провежда традиционно в първите дни на месец юни в рамките на Фестивал на розата в Казанлък. 

Розовият форум в Казанлък единствен среща красотата на маслодайната роза с модерното лице на българското вино розе, което отдавна е добре познато като стойност на международния пазар.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram