Катерачите на „Селт“завоюваха златни медали и място в тройката на най-добрите за Купа „Стара Загора“

Златни медали от Купа Стара Загора- състезание по спортно катерене за деца, юноши и девойки, дисциплина „трудност“ спечелиха двама от възпитаниците на КЕС „Селт“. Проявата се проведе в областния град на 30 и 31 май. Във възрастовата група 12-13 годишни момчета Стоян Петров бе
най-бърз и заслужено първи в оспорваната надпревара. Вторият златен медал за клуба с треньор Никола Недялков е при най-големите – до 19-годишни състезатели за национала Васил Цветков. С втори места са съотборниците им Иван Бонев и Йоанна Недялкова при 11-годишните. Клуб „Селт“ още веднъж бе повикан за награждаването, заради третото място на състезателите му в отборното класиране. Първото място е за клуба на НСА, а втори са децата на „Алтиус Спорт“. Другият казанлъшки клуб по спортно катерене АТК „Казанлък“ е с пето място в общото подреждане от 11 участвали отбора.
Малките състезателки на клуба очаквано са с призови позиции при децата 7-8 годишни. В първа група момичета Полина Димитрова е с второ място. Сребърни медали при по-големите, ІІ група, получиха Радина Димитрова и Деляна Славова. Десислава Димова също се класира втора при девойките( 4 група).
За повечето големи катерачни школи предстои голям световен форум в първата седмица на юни. Много българи, сред които и две от децата на „Селт“- Иван Бонев и Йоанна Недялкова, ще  се включат в традиционния  Цветен фестивал( Youth Color Climbing Festival – under 14) в Имст, Австрия на 6 юни и 7 юни. Тази нощ съставът ни ще отпътува за състезанието, в което се очаква да участват и повечето големи софийски клубове, чиито състезатели попаднаха в националния отбор при децата до 14-годишни.
Седмица по-късно представител на клуб „Селт“ Васил Цветков ще потегли за Единбург, Великобритания, където на 13 и 14 юни ще се проведе Европейското първенство по спортно катерене за младежите в дисциплините „трудност“ и „скорост“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram