АГО на болницата се сдоби с подаръци за Деня на детето

В Международния ден на детето екипът на казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“направи скъп подарък на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” и екипа на Акушеро-гинекологично отделение. 
Предоставени бяха 20 броя спални комплекти, предназначени за бебешките легла в отделението. Директорът на болницата Кети Маналова и целият екип на АГО приеха с благодарност цветните пакети и изразиха своята радост, че ще могат да подновят част от сегашното бельо на новородените.

Сдружение „Бъдеще за децата” успя да закупи спалните комплекти благодарение на финансиране по проект „Прегръдка за всяко дете”, по който местната организация и болничното заведение са партньори.
Целта на проекта е, превенция на изоставянето на деца както на ниво родилно отделение, така и в последващи етапи.

В рамките на проекта сдружението включи социален работник от Центъра за обществена подкрепа в родилно отделение при МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”, като неговата роля бе информиране и психо-социално консултиране на родилки, които са заявили желание да изоставят детето си. Социалният работник посещава по график Отделението, а при подаден сигнал от медицинско лице или служител на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък, се отзовава по спешност. Навременната и координирана реакция при първите признаци на риск от изоставяне е изключително важна, за да може всяко дете да има шанса да живее със семейството си, а не в институция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram