СЪВРЕМЕННА МАЛКА ГРАФИКА КАЗАНЛЪК 2018

Вече шест години Художествена галерия – Казанлък представя колекция от световно признати съвременни художници в класическите и експериментални графични техники. Благодарение на художникът график Петър Бояджиев – идейният родител  на Мини принт /казанлъчанин, живеещ от десетилетия в Канада/ по време на Фестивала на розата и цял месец след това почитателите на малката графика могат да видят наградените творби на автори от цял свят.

Петър Бояджиев, автор на идеята, развиваща се успешно и популяризираща името на Казанлък по цял свят, отново организира в своя роден град изложбата с малки графики. Международна по характер – с участие на графици от 40 страни/ 6 континента/, тя е най-мащабната в сравнение с всички предишни издания на конкурса  -тази година в МИНИПРИНТ участват 150 автори с над 400 творби. Всички те ще бъдат експонирани в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък. Събитието е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните графики са предварително селектирани от международно жури – по регламент журито се състои от наградените от миналогодишното издание и от наша страна съставителя и организатор на конкурса. Самият Петър Бояджиев /Peter Boyadjieff/ е график с богата творческа биография, много международни награди и престижни участия. Негови графики, тези на съпругата му Даниела Зекина, както и на графиците от журито, също могат да се видят в изложбата извън конкурсната програма.

Шестата международна изложба СЪВРЕМЕННА МАЛКА ГРАФИКА – КАЗАНЛЪК 2018 ще бъде открита на 1 юни 2018 година /петък/ от 18,30 часа в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък и ще остане до 30 юни 2018 година.

Събитието е част от програмата на Фестивала на розата – Казанлък 2018г.

Прессъобщение Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram