Сребърни и бронзови медали за казанлъшките лекоатлети от националния шампионат

Два сребърни медала завоюваха атлетите на ЛК „Цв. Христова“ от приключилия в София национален шампионат за юноши и девойки младша възраст. Вицешампиони на копие са възпитаниците на треньорката Светла Миткова Ясмин Бошнак и Валентин Цветков.

С 59, 21 м. Цветков хвърли само на  31 см. зад резултата на победителя в дисциплината Ангел Спасов от „Тракия 96“ Пловдив. 24-ма се конкурираха на сектора за хвърляне на копие на юношите. При Ясмин Бошнак конкуренцията също бе оспорвана – 26 участнички. Нейният резултат е 36,94 и второ постижение за сезона.

Победител при девойките на копие стана плевенчанката Геновева Иванова от АК „Георги Дъков“.

С медали от шампионата е и възпитаникът на Петя Пендарева Мартин Белчев, който е с две трети места на 200 и 400 мартин белчевметра, съответно с 23.07 сек. и 51.60 сек.

В щафетата 4 по 100 метра лекоатлетите от Казанлък останаха седми с резутат 46, 03 сек. За тима ни се състезаваха Мартин Белчев, Даниел Шуманов, Христо Тенев и Симеон Вълев.

Следващият национален шампионат с казанлъшко участие е на 10 юни в София – за състезатели под 16 години, а за юноши и девойки старша възраст- на 24 юни.

На 6 юни СКА „Пендарева“ посреща гости от близо и далеч за ежегодния финален турнир на школата с треньор Петя Пендарева. Два пловдивски клуба – „Ива Пранджева“ и „Пълдин“ са потвърдили участието си в проявата на ст. „Севтополис“. Очакват се гости от старозагорския „Берое“ и „Сливен“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram