Поредни награди за талантливите млади художници от школа „Живопис”

Месец май се оказа изключително успешен за възпитаниците на школа „Живопис” към ОДК „Св.Ив.Рилски” гр.Казанлък с ръководител Галина Иванова.

От VІІІ национален конкурс за детска рисунка на тема „Под дъгата на детството” са отличени 3 деца от школата:  Галина Христова Дзанева на 17г. е класирана на І място, Наталия Любомирова Казиева на 14г. също печели І място във своята възрастова група, а Танина Галинова Костова – поощрителна награда. Организатори на конкурса са Община Сандански и ІІІ ОУ „Христо Ботев.

От националния конкурс  „Детство мое – реално и вълшебно”, организиран от ОДК – Ловеч и Община Ловеч, талантливите казанлъшки художници  спечелиха също престижни награди. Деница Господинова на 14г. е отличена със Специалната награда на МОН, Танина Костова на 10г. – специална награда за плакат на конкурса, а Дея Петрова на 12г. е с поощрителна награда. Изложбата беше открита на 29.05.2015г. в Художествена галерия „Вароша” в Ловеч, на която присъстваха наградените казанлъчани и лично получиха своите награди.

IMG_9252IMG_9262

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram