Казанлъшката болница с национална награда

Д-р Кети Маналова-Владкова на специална церемония в София получи националната награда „Златна ябълка“, с която се удостоява МБАЛ“д-р Христо Стамболски“. Призът е за работата в болницата против изоставяне на децата.

Наградата се присъжда от Национална мрежа за децата на публични личности, обикновени хора и организации, които с работата си са допринесли към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца. Тази година наградата се връчва за шести пореден път. Призът има за цел да популяризира необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощрява добрите практики във всички сфери на детския живот и благосъстояние.
Наградата е за проекта на Центърът за обществена подкрепа в Казанлък „Прегръдка за всяко дете”.
Целта на проекта е, превенция на изоставянето на деца, както на ниво родилно отделение, така и в последващи етапи. Екипът на Центъра за обществена подкрепа работи в посока промяна на нагласите на майки, желаещи да изоставят своите деца. Центърът за обществена подкрепа е в партньорски отношения в АГ- отделението на болницата в Казанлък. Социален работник от Центъра посещава отделението по график и при подадени сигнали за случай на майка, която има нагласи за изоставяне на детето си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram