Делегати от най-високо ниво от ЕС посетиха Казанлък

Посланиците на държавите членки на ЕС в Брюксел посетиха Казанлък. Те се потопиха в магията на розата в розовите градини на село Копринка. Делегацията остана очарована от Тракийската гробница,  която е под закрилата на ЮНЕСКО.

Европредставителите посетиха и музея на розата, където имаха възможността да разгледат експонатите, свързани с розопроизводството и розоваренето. Делегацията бе посрещната от директора на музея и международното жури по лютиерството, което е в Казанлък в рамките на конкурса за съвременно лютиерството.

“Изключително сме впечатлени от гостоприемството и красивите ритуали, свързани с отглеждането и производството на рози”, заяви българският посланик в ЕС Димитър Цанчев от името на своите колеги.

Представителите на страните-членки на ЕС

бяха впечатлени от високото майсторство на изработка, финия детайл и стил на изложените ескпонати на лютиерското изкуство от цял свят. В изложбата участват цигулки, виоли, виолончела и китари от няколко континента, както и оригинална цигулка на 300 години, изработена от италианския лютиер Джузеппе Гуарнери Дел Джезу.

 

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram