Честит 20-ти Рожден ден на Старчески дом – Казанлък!

Кметът на Община Казанлък поздрави екипа и възрастните хора на Старчески дом – Казанлък за 20-годишния юбилей. Поздравления за празника отправиха и заместник-кметът по образование Цветолина Цветкова и екипа на отдел „Хуманитарни политики“ на Община Казанлък.

„Благодаря на всички присъстващи, че са тук на тържеството!“, заяви Галина Стоянова и благодари на доброволците, превърнали дома в уютно и удобно място за живот. Кметът на Община Казанлък обеща като подарък за празника на обитателите от бл.60 до дома в ж.к.“Изток“ ремонт на улиците, уличното осветление и нови места за отдих около дома, за да може възрастните дами и господа да се разхождат по-спокойно в района.

Директорът на дома Пенка Ганарева изрази огромната си благодарност към присъстващите специални гости за безрезервната подкрепа: първият директор на дома г-жа Милева, д-р Радка Арнолд – Почетен гражданин на Казанлък, приятелите от World Partners USA Рич и Джуди Уитмар, от чието име на празника присъстваха техните наследници Питър и Урсула, на Община Казанлък и на многобройните доброволци, които през годините са полагали грижи и труд домът да е в сегашния си добър вид.

Старчески дом – Казанлък наследява дома в град Шипка и след ремонт на бившата детска градина в Казанлък през 1998г. е открит за посетители от третата възраст. Към момента 57 възрастни хора обитават дома, за които се грижи персонал от 28 души. Всички те отбелязаха Рождения ден с много приятели.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram