От 1 юни стартира акцията на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децатга на пътя!“

На 1 юни – Международният ден за закрила на детето, в знак на съпричастност, от „Пътна полиция“ призовават водачите на МПС да се движат през целия ден с включени фарове на къси светлини.

В периода на лятната ваканция за учениците значително нарастват опасностите от тежки пътнотранспортни произшествия с деца и юноши.

Традиционната акция на полицията „ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!“ ще стартира на 1 юни и ще продължи до 15 юни. През този период и през цялото лято ще се извършва засилен превантивен контрол от състава на пътна, охранителна полиция, полицейските и младши-полицейските инспектори на местата с повишена опасност за ПТП с деца и юноши. Полицейските служители ще следят за рисково поведение и игри на непълнолетни по платното и в близост до него и ще предприемат действия с цел предотвратяване на инциденти. Стриктно ще бъде следено за спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използването на предпазните колани и обезопасителните системи за превозване на

деца, както и недопускане на управление на автомобили от неправоспособни водачи, които често са

непълнолетни. Пътни полицаи ще участват в съвместни инициативи на държавни, частни и обществени

организации свързани с ангажирането на деца и юноши по изучаване и спазване на правилата за безопасно движение.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram