Има и четвърти пострадал при пожара в Горно Сахране, става ясно след 5 дни

Има четвърти човек пострадал при пожара в „Кастамону“, избухнал на 26 май във фирмата в павелбанското село Горно Сахране. Това съобщиха близки до семейството на мъжа. За него обаче не беше съобщено официално в неделя, когато дървообработзащото предприятие пламна.

Георги Пондев от село Търничене, също община Павел баня, е с изгаряне на дясната ръка, гърба и кръста. Наранено коляното му, предполага се, че е пукнато, според семейството му.

Близките недоумяват защо никой не е споменал за неговите наранявания. Макар че Пондев е най-леко пострадал при инцидента, роднините му имат съмнения, че случаят му се прикрива съзнателно като трудова злополука.

Припомняме, че трима мъже пострадаха при пожара, избухнал в сушилнята на  „Кастамону”, в неделния ден, когато гласувахме на Евроизбори 2019.

Двама от тях са с по-тежки изгаряния бяха транспортирани в Клиниката по изгаряния в Пловдив, но без опасност за живота им. Мъжете на 60, 40 и 41 години бяха диспансеризирани с 20% изгаряния предимно по лицето.

Те са работниците Стефан Гудев /60г./ – с поражения около 8%, Цанко Бургозов /39г/ – с 18% изгаряния и Мехмед Сечкин /30г./ с 20%.

Сигналът за възникналата локална експлозия в производствените помещения е е бил подаден малко преди 12:00 часа. Пожарът бе загасен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

От РД ПБЗН Стара Загора информираха по-късно, че причината за пожара е технологична неизправност. 

Фирмата се занимава с преработка на ПДЧ и МДФ-плоскости.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram