ПГТТМ: Севиля помни Казанлък

Ръководството на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък показаха филм от двуседмечният престой на своите ученици в град Севиля, Испания. Там те направиха прототип на електрическо бъги в партньорство с училището–домакин Salesianos Santisima Trinidad.

Освен родители, ученици и преподаватели сред гостите бяха и преподаватели от Испания. Делегацията от Севиля бе водена от зам. директора Франсиско Гарсия – Пако.

В рамките на 14-дневният престой в град Севиля учениците под ръководството на техните ръководители показаха своите професионални умения в дейностите по оразмеряване, нарязване, заваряване на детайлите от конструкцията на автомобилното тяло. За 10 работни дни те създадоха действащ прототип на електрическо бъги. За обогатяване и разширяване на езиковата  култура на учениците, училището-домакин проведе начално обучение по испанки език за времето на престоя. Всеки участник в проекта получи Сертификат за успешно завършено обучение по практически умения и Сертификат за успешно завършил курс по испански език.

По време на престоя си в Севиля учениците от Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт създадоха основите на ползотворно междукултурно приятелство със своите връстници-домакини, основаващо се на взаимна обмяна на знания и опит в областта на автомобилите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram