Общинските съветници на левицата Пламен Караджов, Теодора Иванова и Донка Симеонова от Казанлък подпомогнаха възстановяването на къщата на планинския спасител

sn_02Председателят на Групата общински съветници на „БСП лява България” в Казанлък Пламен Караджов  посети  къщата на планинския спасител Иван Османлиев, която пострада при пожар. Караджов се запозна с хода на възстановителните работи  и предаде събраните средства до този момент. В акцията се включиха тримата общински съветници Пламен Караджов, Донка Симеонова и Теодора Иванова, както и част от новите членове на БСП. Веднага след инцидента, преди десетина дни,  Пламен Караджов се обърна със  зов за помощ сред социалисти и призова приятели в социалната мрежа да  помогнат на спасителя, за да преодолее  по-леко споходилата го беда. Пожарът поставя Османлиев в безизходица, той живее с възрастната си майка и осиротялата си племенница и дни, преди инцидента е приключил ремонт на стаите в къщата, заради  абитуриентския  бал на момичето.

  „Радвам се, че се отзовават състрадателни хора и подкрепят с финанси, всеки според възможностите си, казанлъшкия спасител, помагал на десетки бедстващи туристи в Стара планина. В трудни моменти и малкото добро е голяма  помощ”, каза Караджов след посещението си  в дома на Османлиев. Двамата разговаряха за хода на възстановителните дейности, за житейските обрати, за добрите хора, които даряват средства и съдействат в аварийно-ремонтните дейности. Възстановителните работи вероятно ще струват  над 7 хиляди лева. Кампанията по набиране на средства продължава. Желаещите да помогнат могат да го направят и по банков път.

Банкова сметка:

СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG91 TTBB 9400 45274918 87

Иван Константинов Османлиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram