Мълчаливо казанлъчани поискаха да се придвижват спокойно край махалата

Въпреки, че община Казанлък отказа разрешение за провеждането на флашмоба „Да спрем летящите камъни“, скромна група от казанлъчани се осмели да се събере пред сградата на кметството в 17 часа и да заяви, макар и мълчаливо, тревогата си от все по-ескалиращия проблем с хвърчащи по преминаващите автомобили камъни и внезапно изскачащи деца на пътното платно на бул.“Александър Батенберг“, в участъка от магазин „Изток“ до бензиностанция ОМВ.

По-рано група от петнадесетина казанлъчани се организираха чрез социалната мрежа Фейсбук и поискаха от администрацията разрешение за флашмоба. След отказа, вчера и днес, всички те са били издирени от казанлъшката полиция един по един и са подписали полицейски разпореждания, че ще спазват закона и няма да подбуждат с действия към расова, национална и етническа вражда, както и чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това разказаха хора, готвели събитието. Те споделиха за Пресс ТВ, че от полицията са били търсени на работните им места, по домовете или са привикани в районното управление за да бъдат предупредени.

И в момента малцината граждани са  тихо пред община Казанлък като държат в ръцете си плакати, искайки спокойно да се придвижват по бул.“Александър Батенберг“, в участъка от магазин „Изток“ до бензиностанция ОМВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram