Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 29.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са регистрирани две престъпления и един пътен инцидент. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

По-характерни престъпления

На 29  май в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от къща в с. Тулово. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е срязало комарника на отворен прозорец на  втория етаж на къщата му и е извършило кражба от там  на двд, портмоне с лични документи и преносим компютър „Леново”.

На 29 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба  от цех за преработка на слънчогледово масло в с. Калояновец. Установено е, че неизвестно лице е проникнало в административната част на сградата и е отнело от там специализирана машина „експресен анализатор”. По случая е образувано досъдебно производство.

 ПТП

На 29 май около 20:25 ч по ул. „Тополчица” в Гълъбово в посока запад-изток, малко след кръстовището с ул. „Хан Аспарух” се е движил л.а. „Фолксваген Поло”, управляван от М.Д. на 43 години от Гълъбово. При разминаване с л.а. „Фолксваген Пасат”, управляван от И.И. на 29 години от Гълъбово , водачът на „Поло-то” не оставя странично разстояние и допуска птп с материални щети по двата автомобила. При тестването на водачите на двата автомобила за употребата на алкохол техническото средство е отчело положителен резултат само  за пробата на М.Д. – 1.77 промила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram