Изложба-конкурс МИНИ ПРИНТ за пети път в Казанлък

За пета поредна година Художествена галерия – Казанлък е домакин на международната изложба-конкурс МИНИ ПРИНТ /Малка графика/- КАЗАНЛЪК 2017.
Художникът график Петър Бояджиев, автор на идеята, развиваща се успешно вече пет години, отново организира в своя роден град изложбата INTERNATIONAL CONTEMPORARY MINIPRINT KAZANLAK 2017.
Международно по характер (с участие на графици от 39 страни/ 6 континента/, за пръв път от Тайван, от Южна Африка, Боливия, изненада или не – за пръв път участник и от Русия ), твърде мащабно като участие (в тазгодишното издание на МИПРИНТ участват 112 автори с над 330 графики), авангардно като насока, значимото събитие е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните графики са предварително селектирани от международно жури – по регламент наградените от миналогодишното издание – Уилям Бернхард от САЩ и Дебора Чапман от Канада, и от наша страна съставителя и организатор на конкурса Петър Бояджиев. Самият Петър Бояджиев /Peter Boyadjieff/ е график с богата творческа биография, много международни награди и престижни участия. Негови графики, тези на съпругата му Даниела Зекина, както и на графиците от журито, също могат да се видят в изложбата извън конкурсната програма.

Международната изложба СЪВРЕМЕННА МАЛКА ГРАФИКА – КАЗАНЛЪК ще бъде открита на 1 юни 2017 година /сряда/ от 18 часа в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък и ще остане до 30 юни 2017 година.

Събитието е част от програмата на Фестивала на розата 2017г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram