Гръмотевични бури и значителни валежи в следващите дни

От днес следобед с гръмотевични бури на места в Централна и Северна България над страната ще преминава циклон, който в следващите дни ще определя предимно дъждовното време у нас, съобщава БГНЕС.

Тази нощ и утре се очаква валежите да бъдат по-интензивни в западните и централните части от страната. На места количествата валежи ще са значителни. Температурите в петък ще се понижат предимно в Западна България и ще бъдат между 17 и 22 градуса. В източните райони ще бъде все още доста топло – до 29 градуса. Гръмотевични бури се очаква да обхванат почти цялата страна. През нощта срещу събота се очакват гръмотевични бури и валежи предимно в Източна България. Преди обед в събота не се очаква да вали, но в следобедните часове в западните и централните райони отново се очакват валежи. Температурите на 1 юни ще бъдат между 20 и 28 градуса, за София около 21 градуса.

В неделния ден отново се очакват гръмотевични бури и значителни количества валежи в Западна и Централна България, а през нощта срещу понеделник и в Северна България.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време сутринта в понеделник, но следобед отново се очаква да има гръмотевични бури и валежи предимно в западните и централните райони. И във вторник съществена промяна на времето не се очаква, сутрин ще бъде слънчево, следобед с гръмотевични бури. Температурите остават между 22 и 28 градуса. От сряда до края на седмицата се очаква валежите да спират и времето да се стабилизира, а температурите да се повишат с няколко градуса.

БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram