Поредица от инициативи за Световния ден без тютюн

РЗИ-Стара Загора организира и активно участва в поредица от дейности, посветени на 31 май – Световния ден без тютюн. Сред тях: измерване на въглероден монооксид в издишан въздух и количество на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи, обучителни дейности в  91 учебни заведения, разпространение на здравно-образователни материали във всички учебни заведения в областта. Дискусии, изложби, интернет послания, игри и конкурси са само част от дейностите, които ще се проведат в училищата.

РЗИ-Стара Загора предупреждава за рисковете за здравето свързани с тютюнопушенето и призовава населението на областта към размисъл на този ден  – тютюнопушене или здраве -информирайте се и изберете сами.

Всяка година на 31 май се отбелязва Световният ден без тютюн. Той се инициира от Световната здравна организация ( СЗО) и се провежда в страните по целия свят, като се посочат рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн, и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на потребление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram