Фестивал на виното розе в Казанлък

Осмото поредно  издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018 ще се проведе на 1,2 и 3 юни 2018 г. в Казанлък в залите и градина на НЧ”Искра” под мотото: „DRINK PINK@THINK PINK    R-evolution!”

Има вино с цвят на пролет и аромат на  сбъдната мечта.То прави революции в главите ни,проветрява душите ни и ни помага да виждаме света  не такъв,какъвто е,а такъв,какъвто трябва да бъде!

Да мислиш позитивно и да създаваш красота,да обичаш и да бъдеш обичан,да се раздаваш за да имаш,да съхраниш света за другите след теб  или просто да бъдеш човек…

Това е истината за доброто вино,което ни прави по-добри.Това е Розе-Еволюцията!

Фестивалът на виното Розе е под патронажа на Кмета на град Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата-„Купувам българско”.

Националният Конкурс за Розе”Златен киликс” е най-престижния награден формат в България за розови вина. Специален гост в Дегустационната комисия  ще бъде световноизвестния винен експерт г-н Даръл Джоузеф-винен съдия ,лектор и журналист,специалист за Източна и Югоизточна Европа.

За осми път конкурсът ще събере изявени винени съдии,сомелиери,журналисти,дизайнери и визионери за да удостоят с награди най-добрите Розе брандове от всички винени области на България,реколта 2017.

Виненият салон на Изложението по традиция представя над 55 български винопроизводителни предприятия,био продукти и автентични гурме практики.В него ще откриете най-известните български вина Розе и най-модерните винени иновации с натурално розово масло или плодови доминанти.

Наред с утвърдените имена на всички големи производители ще откриете малки семейни изби с дебютните им вина.

Ще опитате Малиновите  вина на Трастена,арониевите елексири на Пламен Калинов –Арониада Агро и плодовите вина от Златоврач на „Винен свят”.Вината на БИОАсоциация и изкусителните дестилати от Троян и Тетевен.Розовите ароматни напитки на Алвина Добрич.

В Гурме зоната гостуват световноизвестните швейцарски шоколади Chocolat Stella Bernrain,автентично българско краве, овче и козе сирене“Ралица МИЛК“, DiVino гурме издания, пчелни елексири ,уникалните сирена с български трюфели на Шеф Радичев и кафе от световноизвестната италианска къща”L’ ANTICO”.

Културният афиш на Фестивала в Казанлък тази година включва майсторски класове за професионалисти и любители. БАПС и СОМЕЛИЕР на ГОДИНАТА 2018 гостуват на  ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018.

Най-добрите СОМЕЛИЕРИ на БЪЛГАРИЯ ще бъдат до Вас за да Ви открият тайните вкусове на Розовите вина.

ROSE APEROL STREET LIFE –OPEN AREA–лятно коктейлно настроение в градината с лайф музика.

Подарете си прекрасен Розе уикенд в Розовата долина през първите дни на летния юни.Ще откриете необятния свят на българското вино.

Ще запомните аромата на розите.

Ще се удивите от красотата на България.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram