Разпада ли се Общинския съвет на Павел баня?

„Скандална ситуация в Община Павел баня”, пише вестник „Старозагорски новини” в днешния си брой. Областният управител върнал накуп всички решения на местния парламент, взети на изнесена сесия във Велинград на 29 април, съобщава вестникът.

Под въпрос е разпускането на павелбанския общински съвет.

Според юристите, решенията са незаконосъобразни, защото противоречат на Правилника за дейността и организацията на Общинския съвет. Съгласно него, заседанията не могат да се провеждат извън територията на общината“, съобщиха за вестника от пресцентъра на Oбластната управа. Следва в 14-дневен срок решенията да се преразгледат и да се вземат отново. Срокът изтича днес (28 май). „Ако заседанието не се проведе, Областна администрация ще изчака още 7 дни, след което ще оспорва решенията в Административен съд“, уточнили са пред „Старозагорски новини“ от пресцентъра.

„Административният съд може да реши дали областният управител правилно или не е върнал решенията на Общински съвет – Павел баня – коментирала е пред изданието председателката на местния парламент Христина Петрова.  27 са приетите решения. За седем от тях е допуснато предварително изпълнение и същите вече се изпълняват от общинска администрация.

От там зам.-кметът Йордана Енева заявила пред „Старозгорски новини“, че от 13 февруари т.г. фактически Общинският съвет не е вземал решения, което спъва неимоверно много работата на общината.

Кметът Станимир Радевски обмислял възможността да не плати заплатите на старейшините, тъй като според него те не са свършили никаква работа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram