Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм се представи на обучение във Франция

Петима учители и ученици от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък реализираха последна мобилност –тази във Франция по европейски проект „Единство в многообразието” на Програма „Коменски”, по който гимназията работи в продължение на две години. Партньори на казанлъшкото училище са учебни заведения от пет държави – Англия, Румъния, Франция, Полша и Турция. Целта на проекта е да бъде усетена европейската идентичност на партньорските страни участници, по отношение на толерантност, разчупване на стереотипи, свързани с дискриминация на вяра, етнос, нрави и  обичаи. Домакин на обучението бе френският град Сант Приест, предградие на Лион .
Проектът трябва да приключи на 30 септември 2015 година. Дотогава, ПГ по лека промишленост и туризъм ще трябва да изготви Дневник на работната среща във Франция, каквито има направени за всички такива срещи проведени в различните държави участнички в проекта.
Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък ще продължи да работи по проекти на програма „ Еразъм +”, наследникът на програма „Коменски“, защото в тях могат да бъдат включени не само ученици от специалностите, свързани с туризма и храненето.Очакват се резултатите по т.нар. дейност КД – 1, която включва обучение на преподаватели в италианския град Бергамо. Идната година през месец април 9 преподаватели от ПГ по лека промишленост и туризъм ще бъдат на обучение в този град, за да се запознаят с начина на комуникация на професионални гимназии подобни на казанлъшката, с бизнеса. Целта на този проект е ПГ по лека промишленост и туризъм да се подготви за промяната, която предстои в Закона за предучилищното и училищно образование, свързана с дуалното обучение, което ще засегне основно професионалните гимназии.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram