Казанлъшки социалистки посетиха Парламента

Днес по покана на народния представител от Българската социалистическа партия Корнелия Нинова казанлъшките социалистки посетиха Народното събрание в София. Дамите от Казанлък имаха възможност да наблюдават работата на народните избраници в пленарна зала.

По време на престоя си в Парламента  социалистките присъстваха и на откриването на изложба живопис под наслов „Беломорска Тракия“ в памет на Росица Янакиева. Автори на изложените платна са Димитър Делийски и Валентин Лазаров –Делийски. Творбите ще останат изложени в залата на Клуба на народния представител до 5 юни.

Казанлъшките социалистки  имаха възможността да присъстват и на брифинг с журналисти на народните представители на Социалистическата партия Георги Гьоков и Корнелия Нинова. На срещата си с медиите те представиха своите виждания за промени на условията за пенсиониране.

Според народните представители на БСП промените, които предлагат управляващите в условията за пенсиониране не са единствената възможност. Има и други начини за подобряване на състоянието на пенсионната система, така и за пенсионирането на хората, заяви Нинова на брифинга.

„Ние днес внесохме предложенията по Кодекса за социално осигуряване. Алтернативата ни е последователна политика от много години наред. Предложенията ни са икономически обосновани и няма грам популизъм в нея. Тя е изцяло човешки ориентирана.“, допълни още Корнелия Нинова.

Запазване стажа и възрастта такива каквито са в момента без никакво увеличение, да се даде възможност за така нареченото ранно пенсиониране, преизчисление размера на пенсиите са част от предложенията на социалистите за промени в пенсионната политика.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram