Девойките старша възраст започват борбата за финалите във волейбола от 3 юни

ЦСКА ще бъде домакин на държавните финали по волейбол при девойките старша възраст. Двубоите ще се изиграят от 3 до 7 юни в столичната зала на Червените „Васил Симов“.  Именно ЦСКА държи титлата при тази възраст, след като през миналия сезон достигна до златото на финалите, които се проведоха в Пловдив.
На техническата конференция преди началото на турнира тази година – на 2 юни вечерта, ще бъде изтеглен жребият, който ще разпредели 8-е отбора участници в 2 групи.
За държавните финали при девойките старша възраст този сезон се класира и тимът на „Казанлък Волей“, който ще играе за разпределение на медалите от държавното първенство срещу отборите на домакините от ЦСКА (София), Левски (София), Марица (Пловдив), ЙЕБ (Шумен), Пирин (Разлог), Славия (София) и Локомотив Нидо 1929 (София).
ЦСКА (София), Левски (София), Славия (София) и  Казанлък (Казанлък) са първите четири отбора, класирали се за държавните финали по волейбол на България за девойки младша възраст през този сезон. Четирите тима спечелиха първото място в своите зони, две от които се проведоха в София, а другите две в Казанлък и Шумен. С този успех те това взеха и единствената директна квота от всеки турнир за финалите.
В държавните финали участват осем отбора, турнирът ще бъде в началото на юли 2015.
След 3 разгромни победи с по 3:0 младите волейболистки на „Казанлък“ се класираха убeдително на финалите от държавното при девойките младша възраст. Това стана след пълна доминация и тотално превъзходство над съперничките си, по време на зоналния турнир за девойки младша възраст на 24 и 25 май. Младите „рози“ са водени от старши треньора на представителния женски тим на казанлъчанки Петър Дочев.
Завършилият на второ място на турнира в Казанлък – тимът на ВК „Звезди 94“, ще играе в допълнителен квалификационен турнир на „Вторите“. Първите два тима от турнира на „Вторите“ също ще получат директни квоти за финалите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram