В Стара Загора се проведе традиционната инициатива “Безопасна ваканция”

На 28 май в парк “Александър Стамболийски” в Стара Загора, в навечерието на Деня на детето – 1 юни, се проведе традиционната инициатива “Безопасна ваканция”.

Това е съвместна проява между „Център за наука, култура и изкуство към Община Стара Загора”, „Младежки общински съвет”, Областна дирекция на МВР – Стара Загора, Регионална дирекция ПБЗН – Стара Загора, Младежката група към БЧК и „Европа директно“.

Инициативата е насочена към ученици от втори – четвърти клас от старозагорските училища и цели привличане вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и представяне на модели за безопасно поведение.

Активно участие взеха децата от отбор „Млад огнеборец” към РДПБЗН и екипите на „Детска полицейска академия” от II ОУ “П. Р. Славейков” и СОУ „Железник” гр. Стара Загора, които демонстрираха наученото от тях.

Особен интерес сред подрастващите предизвикаха демонстрациите на полицейски автомобили, полицейски мотоциклети, криминалистическа лаборатория, специални автомобили за пожарогасене и спасяване, полицейско оборудване и помощни средства.

Полицейските служители показаха на децата задържане на нарушител с помощта на полицейско куче. Служителите от Регионална дирекция ПБЗН демонстрираха гасене на пожар. Младежката група към БЧК проведе обучение по оказване на долекарска помощ на пострадал. Служители на „Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора провериха знанията на децата за безопасно пресичане на различни по вид кръстовища. Децата от Детска полицейска академия проведоха викторина със своите връстници за правилата за движение и пътната безопасност.

Всички деца, участвали във викторината и в конкурсите, организирани от Младежки общински съвет за моделиране с пластелин, рисунки на асфалт и хартия на теми “Полицаят – мой приятел” и “Кой участва в движението на пътя”, както и за най-позитивно послание, написано на балон, получиха награди.

12 (1)3 (1)456789101112131415

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram