Пламен Караджов: Не желая принципните различия помежду ни да вредят на БСП

Пламен Караджов няма да участва в състава на този общинския съвет на БСП в Казанлък. В това е категоричен ръководителят на Групата съветници на „БСП лява България”, но ще вземе активно участие в нов Общински съвет, избран по правилата на  Устава на партията. На 16 април на т.н. конференция Караджов направи отвод от номинациите за председател на БСП и за член на колективните органи,  заради събитията от последните месеци в казанлъшката организация и опорочаването на целия отчетно-изборен цикъл.

 „Този ми акт е израз на моята последователност в защитата на правдата и уставността в партията. Не съм съгласен с реваншистката политика на „ръководството”, което считам за нелегитимно, не приемам разделението, което то предизвиква, както оклеветяването и рушенето на редица авторитети в нашата партия. Това се разминава напълно с моя морал и възпитание”, това са част от мотивите, посочени  от Караджов в писмото му до БСП-Казанлък. Той ще продължи да участва в събрания и форуми на социалисти, както и ще работи по програмните документи на БСП.  „Като ръководител на Групата ще отстоявам категорично политиката на БСП и ще предлагам най-добрите решения по проблемите на гражданите на община Казанлък. Не желая принципните различия помежду ни да вредят на БСП”, заяви Караджов.

Писмото на Караджов до БСП-Казанлък е изпратено с надежда, че ще се чуе гласът на активните и млади  хора, които представлява. А всички са в партията, заради „идеите и ценностите, заради демократичните принципи, които ни дават възможност да бъдем солидарни, справедливи, социални, активни, за да бъдем полезни на хората”, завършва социалистът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram