Най-доброто от „Светлинките“ излиза в електорнни книги

Клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски” подготвя четири електронни книги с награждавани през годините произведения в проза и стих.

Идята се родила спонтанно, след зачестилите питания на читатели – фенове на колективните романи на клуба, които все по-често споделят желанието си да прочетат и индивидуалните произведения на „светлинките”. Тъй като натрупаното през годините самостоятелно творчество е с доста сериозен обем, участниците решиха да се издадат само част от награждаваните произведения, които ще минат през подбора на специално подбрана група от най-големите „светлинки“. Разказите и стиховете ще бъдат издадени отделно, като и двата жанра ще бъдат разпределени по възрастови групи – деца от 7 до 12 год. и младежи от 13 до 19 год. Първа ще бъде издадена стихосбирката на децата, която носи името „Римувани фантазии”.

За всяка от книгите ще бъде изработена корица от художниците на клуба, а самите книги ще бъдат предоставени на читателите безплатно, чрез популярни литературни сайтове и блогове.

Продължава довършителната работа и по романът в стихове на малките светлинки, както и по финалната трета част от поредицата „Аурелион – вечният баланс”, при по-големите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram