Над 1500 участника идват за националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“

За девета поредна година Казанлък събира любители и изпълнители на български народни хора и ръченици. Традиционното национално надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“, организирано от НЧ „Жар“, ще се състои в съботния ден на площад „Севтополис“. Тази година в него се канят да се включат над 1500 участника от цялата страна. Хотелите и местата за отдих в Казанлък и околните села са пълни за уикенда, коментира главният виновник за проявата, част от ежегодния Празник на розата – Дора Петкова. Продължаваме да получаваме запитвания как желаещите да се включат могат да направят своята заявка, разказва хореографката. За съжаление, нямало свободни места за нощувки, тъй като туристическият поток по това време на годината е планиран с месеци напред. За пета година фолклорното събитие е част от традиционния за Казанлък и Общината Фестивал на розата.

Първи в надиграването ще се включат детските състави, които ще се хванат на хоро още в 11:00 часа. В 16:00 ч. идва ред на възрастните. Тогава ще стартира национално надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“.

Заради усложнената обстановка в резултат на дъждовете, организаторите са получили множество обаждания днес със запитване дали събитието ще се състои. Уверяваме всички, че ситуацията е под контрол, допълват организаторите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram