Младшата на ВК „Казанлък“ се класираха директно за финала на първенството

След 3 разгромни победи с по 3:0 младите волейболистки на „Казанлък“ се класираха убeдително на финалите от държавното при девойките младша възраст. Това стана след пълна доминация и тотално превъзходство над съперничките си, по време на завършилия в казанлъшката спортна зала „Багира“ зонален турнир за девойки младша възраст.

В първия ден от надпреварата кръг младите „рози“, водени от старши треньора на представителния женски тим на казанлъчанки Петър Дочев, разбиха с 3:0 първо „Ботев“ от Ихтиман, след 25:18, 25:11 и 25:7 в отделните геймове. Ден по-късно, повториха с 3:0 над традиционно силната школа на плевенския „Спартак 1996“. В отделните части „розите“ взеха успеха след 25:9, 25:21 и 25:14.

В решителния мач за първото място последва разгром  над столичния тим на ВК „Звезди 94“ . Момичетата от Казанлък взеха първите две части с 25:20 и 25: 21:25, а в третия гейм доказаха, че са по-добрият отбор на игрището и с резултат 25:8 спечелиха срещата.

Младите „рози“ вече са финалистки и единственият извънстоличен тим, който се класира директно за последния турнир, който ще излъчи новия шампион на страната в тази възрастова група. По регламент, само победителите в четирите зонови турнири се класират директно за финалите. Завършилият на второ място на турнира в Казанлък – тимът на ВК „Звезди 94“, ще играе в допълнителен квалификационен турнир на „Вторите“. Първите два тима от турнира на „Вторите“ също ще получат директни квоти за финалите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram