Доброволците опознават българската култура

12-те доброволци от Словакия, Полша, Румъния, Италия и Испания на МЦР-Взаимопомощ по проект „Еко фестивал Копринка 2015”, се докоснаха до българската култура в с. Копринка, благодарение на Народно читалище „Пробуда-1920”.

DSCN4090Доброволците вече представиха собствените си страни в Младежки дом Казанлък. На 4 май бе отбелязан Ден на Словакия, на 9 май – Ден на Полша, а на 22 май беше Ден на Румъния и Италия. Предстои представяне на Испания на 9 юни, като се очаква в града ни да  пристигне консулът и съветник по културни въпроси на Испания в България, г-н Хайме Ермида Марина.

Българският ден в с. Копринка започна с песни и танци, автентична музика от българска гайда и акордеон, кактоDSCN4177 и с традиционни ястия, за което се бяха погрижили домакините от Народно читалище „Пробуда-1920” с. Копринка, които за 3-та поредна година посрещат и представят държавата ни пред чуждестранните граждани по проекти на „Взаимопомощ”. Чужденците имаха възможност да се научат да свирят на гайда и акордеон, както и да стрелят с лък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram