Време ли е за оставки в БСП?

Наблюдавам и чета коментари из интернет, които обвиняват лидера на БСП Сергей Станишев, че не можал да мотивира членовете си да излязат и да го подкрепят на евровота, може и да са прави, но сама птичка пролет прави ли?!

Къде са местните лидери на партията, какво направиха те за да мотивират хората си…

Май работиха подмолно, чисто по „комунистически“  най вече за АБВ, а коалиционните им партньори работиха и за ДПС, като им отмъкнаха гласовете незабелязано.

Какво направи Александър Минчев да си вдигне хората да отидат до урните…ами нищо…по точно пречеше  на младите хора в партията да направят нещо по въпроса.

Една малка статистика какво загуби БСП и какво „спечели“ ГЕРБ в Казанлък.

На миналите парламентарни избори/2013/ в община Казанлък ГЕРБ печели с 1192 гласа повече от гласовете подадени за БСП.

Вчера на евровота ГЕРБ води пред социалистите със 4 222 гласа.

Друг е въпроса колко „печелят „ГЕРБ“ – 11969 гласа за ГЕРБ 2013 год – вчера 7642 гласа. Доверието на ГЕРБ в Казанлък е паднало с 4327 гласа, при положение, че ГЕРБ се мобилизираха на максимум .

За БСП загубата също е огромна – 10 777 гласа за БСП 2013 год – вчера 3420 гласа.

Разликата в спада на доверието към БСП е 7357 гласа. Тук не мога да не подмина и „топлите“ отношения между лидера на БСП в Казанлък с лидера на ГЕРБ Казанлък, който в случая е и кмет на града…това тотално обърка и демотивира хората на БСП в града ни.

Няма да правя политически анализ за причините предизвикали този спад в редиците на БСП. Само ще попитам: Не е ли време лидерите на БСП по места да си подадат оставките и да оставят мотивирани хора да работят за БСП?

Станислав Иванов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram