БСП пита днес публично кмета Стоянова за глобите по европроектите

Пет питания на общински съветници от БСП са включени в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет на Казанлък.
Колко проекта и по кои програми с външно финансиране работи община Казанлък към настоящия момент. По кои проекти и програми с външно финансиране има финансови корекции и в какъв размер. Извършвани ли са плащания и в какъв размер от страна на община Казанлък по проекти, по които има наложени финансови корекции, пита общинският съветник Моника Динева.

Динева отправя питане към кмета на общината и по въпроси касаещи вложенията на община Казанлък в КТБ – прехвърлянето на средства на Община Казанлък в КТБ през 2013 година, по какъв начин за обслужваща банка е избрана именно КТБ, има ли проведена обществена поръчка за избор на обслужваща банка, колко банки са депозирали оферти и по какъв критерий са оценявани те.

Дофинансирани ли са утвърдените с решение на ОбС от месец септември 2013 година маломерни и слети паралелки в училищата в община Казанлък за учебната 2013/2014 година и какви са резултатите от оптимизацията на мрежата на детските заведения на територията на община Казанлък от 1 януари 2014г., пипат още от групата съвеетници на БСП в Общинския съвет в Казанлък.

Колко са постъпилите искания за финансова подкрепа за 2014г. в община Казанлък по Програмата за закрила на детето е също въпрос на БСП, на който кметицата трябва да отговори. Колко са постъпилите заявления за общински стипендии за даровити деца в общината и колко от тях са удовлетворени. Колко ученици са получили стипендии по Програмата на мерки за закрила на децата с изявени дарби през миналата година, това са питания на общинския съветник Донка Симеонова, чийто отговор ще бъде даден на утрешното заседание на ОбС в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram