Празничен 24 май в ОУ „Христо Ботев“ Енина

Кметът на Казанлък Галина Стоянова бе гост в празничния 24 май на енинското ОУ „Христо Ботев“, за да бъдат връчени от името на Общината пет грамоти за високи резултати в сферата на науката, културата и спорта, както и поздравителен адрес на директора Детелина Начева. Стоянова сподели, че за нея е чест да бъде гост в енинското училище на празничния 24-ти май и подчерта колко е важно да се пази традицията на създателя на първото възрожденско училище в старозагорския регион отец Онуфрий Хилендарски, основател на училището в Енина.

Гости на празника бяха народният представител в 44-то Народно събрание Борис Кърчев и общинският съветник Боян Каличков, както и кметът на село Енина Веселин Андреев. Тържеството на децата от ОУ“Христо Ботев“ в село Енина уважиха и много техни приятели по международния проект „Да съхраним планетата чиста!“.

Училищното ръководство раздаде свои грамоти, с които поощри най-добрите ученици за заслуги в различни сфери и се похвали, че делът на отличниците надхвърля 30 на сто от всички ученици.

Акцент в празничния ден бе и изложба с изделия от рециклирани материали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram