Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Разкрито е едно престъпление и е регистрирано едно престъпление.

Бързи производства:

На 23.05.2017 г. е проведена специализирана полицейска операция  от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора за противодействие на престъпленията с акцизни стоки, в хода на която е извършена проверка на магазин, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул. „Белмекен“, с управител 28 годишната Н. А. Намерени са и са иззети 25 стека цигари без акцизен бандерол, марка „Corset 200 superslims“, 10 кутии цигари „Corset business royals“ и 553 кутии цигари „Business royals“ – общо 16260 къса цигари без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК, а Н. А. е привлечена в качеството на обвиняем.

Извършена е проверка и на магазин, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул. „Планинец“, собственост на Г. К., на 57 г., от гр. Стара Загора. Намерени са и са иззети 495 кутии цигари без акцизен бандерол, марка „Business royals“ – общо 9900 къса цигари без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК, а Г. К. е привлечен в качеството на обвиняем.

На 23.05.2017 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК, срещу Н. И., на 38 г., от гр. Стара Загора,  неправоспособен водач на МПС, затова, че на 23.05.2017 г., около 05.40 ч., в гр. Стара Загора, по бул. „Славянски“, на кръстовището с ул. „Българско опълчение“, е управлявал л.а „Фолксваген Пастат“, като поради движение с несъобразена скорост, на мокра пътна настилка, е изгубил контрол над автомобила, който е излязъл извън пътното платно и се е блъснал в предпазна еластична метална ограда (мантинела) Н. И. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,36 промила алкохол в издишания въздух. При настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети.

 Разкрити претъпления         

На 23.05.2017 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение за установена кражба на  метални отпадъци от газово рязане и метална релса, тип двойно „Т“, от предприятие в гр. Чирпан. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Н. Г., на 22 г. и  Г. Х., на 21 г., двамата от гр. Чирпан.  По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

По-характерни престъпления:

На 23.05.2017 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 48 годишна жена за извършен грабеж в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул.“Патриарх Евтимий“ и ул.“Боруйград“, при който неизвестен извършител, чрез използване на сила, е отнел от дамската ѝ чанта портмоне, съдържащо сумата от 200 лв. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram