Наградиха казанлъшки преподаватели в конкурса „Учител на годината“

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянска писменост в Казанлък се състоя официалната церемония по връчването на отличията в конкурса „Учител на годината 2019“, организиран от Община Казанлък.

Присъдени са отличия в три категории с по три направления учители, чиято професионална дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на професията „учител“ и на Община Казанлък през текущата учебна година в направленията предучилищно образование, основно и средно образование.

В категорията „Учител на годината“ награди получиха: Предучилищно образование – Рая Вълкова, ДГ №9 „Слънчице“, която с богат набор от методи за работа провокира музикалния талант на децата и заслужено я аплодира публиката на детското шоу „Принцеси на розата“; Основно образование – Любомир КазиевОУ „Мати Болгария“, който обединява деца с интереси в областта на химията и опазването на околната среда; Средно образование – Елена Юлиянова, СУ „Екзарх Антим I“, превърнала десетки даровити деца в победители на националната и международната музикална сцена.

За „Цялостен принос в сферата на образованието“, направление „Предучилищно образование“ бе отличена Радка ВлаховаДГ №15 „Звънче“, спечелила с отношението си не само уважението на деца и родители, обичта на младите си колеги, с които активно работи, но и овациите на публиката на детското шоу „Принцеси на розата“. Елена Гитова, ОУ „Климент Охридски“, гр.Крън, бе наградена в направление „Основно образование“ за успехите й да превръща своите възпитаници в истински успешни личности. За модерните интерактивни средства за обучение, които използва, за да провокира творческия талант на учениците Йовка Чорбаджийска, ПГ „Иван Хаджиенов“ бе наградена в направление „Средно образование“.

В категорията „Млад и успешен кадър“ учителят Кремена Караиванова, ДГ № 18 „Пчелица“, бе поздравена за новаторския дух, с който успешно привлича вниманието на децата. За силните екипи в клас, които създава, бе поощрена Жана Колева, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. За математическите олимпийци, които изгражда бе отличен Руслан Милев от ППМГ „Никола Обрешков“.

Със специални награди са отличени: Предучилищно образование – Атанаска ГрадинароваДГ №1 „Здравец“ за прилаганите допълнителни форми на обучение в работата си с малките момичета и момчета; Маргарита ДимитроваОУ „Мати Болгария“ – за активна работа и трайни постижения в развитието на млади таланти в сферата на изобразителното изкуство; За успешния профил „Предприемачески“ на СУ „Екзарх Антим I“ бе наградена Стефка Добрева. Вече 17 години тя подготвя младите хора между 10 и 12 клас за уеб-базирани национални състезания.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram