Кметът на Общината поздрави енинските учители и ученици

Галина Стоянова връчи пет грамоти за високи резултати в сферата на науката, културата и спорта на отличници от ОУ „Христо Ботев, село Енина и поздравителен адрес на Детелина Начева на учебното заведение.

Кметът на община Казанлък благодари на преподавателите за искреността, с която работят, а на учениците „За живинката, която внасяте в нашия ден!“. Галина Стоянова сподели, че за нея е чест да бъде гост в енинското училище на празничния 24-ти май и подчерта колко е важно да се пази традицията на създателя на първото възрожденско училище в старозагорския регион отец Онуфрий Хилендарски, основател на училището в Енина.

Придружавана от общинския съветник Боян Каличков Кметът на община Казанлък бе посрещната от кмета на село Енина Веселин Андреев. Галина Стоянова остана силно впечатлена от идеите на възпитаниците на училището, предсатвени в изложба с изделия от рециклирани материали.

Тържеството на децата от ОУ“Христо Ботев“ в село Енина уважиха много техни приятели по международния проект „Да съхраним планетата чиста!“. Училищното ръководство раздаде свои грамоти, с които поощри най-добрите ученици за заслуги в различни сфери и се похвали, че делът на отличниците надхвърля 30 на сто от всички ученици.

Представители на Община Казанлък уважиха тържествата на всички училища, които отбелязаха Деня на славянската писменост и култура с празнично утро: ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“, ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, ОУ „Кулата“, ОУ „Христо Ботев, село Енина, ОУ „Кирил и Методий“, село Копринка и ОУ „Свети Климент Охридски“, град Крън.

Пресцентър на община Казанлък

 

424955

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram