Донка Симеонова: Уроците по свещена памет ще пазят нашето достойнство

sn_koncertНародният представител Донка Симеонова  поздрави художествените ръководители и  участниците в празничния концерт на Читалище „Искра – 1860” в Казанлък  по случай  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тя изрази възторга си от таланта и уменията на искристите, които с родолюбив плам съхраняват българските традиции и с  новаторски дух и творчество са  устремени към бъдещето.

Депутатът от Комисията по образованието и науката изпрати поздравителни писма за 24-ти май до учебните заведения и културните институции в област Стара Загора.

„С особено вълнение и святост Денят на буквите и гордостта  ни припомня достославния завет на Солунските братя Кирил и Методий, възпят във всеучилищния химн „Върви, народе възродени“. Стремежът към просвета, наука и култура, винаги ни е водил напред. Обединени около него българите доказваме верния път за развитие на Родината”, се казва в писмото.  По думите на Симеонова уроците по   родолюбие и свещена памет ще пазят нашата признателност и достойнство.

Поздравявам Ви сърдечно с най-светлия празник  на духовността и образованието, съхранили българската народност и българската нация!

Честит празник на славянската писменост,  просвета и култура!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram