Рокади в Об съвет заради тримата ни депутати

Мария Цонева от ГЕРБ /на снимката/ става председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания в Общинския съвет на Казанлък. Тя е първи мандат съветник и сменя на председателското място в тази комисия Борис Кърчев, избран за депутат.

Съставът на културната комисия се допълва и с Борислав Асенов /ДПС/, дебютант като член органа за местно самоуправление, той е един от тримата новозаклели се общински съветници,  влезли на местата, освободени от казанлъшките народни представители в 44-тия парламент. Асенов зае освободеното място от парламентариста Халил Летифов.

Йоанна Комитова от ГЕРБ /втори мандат старейшина/ ще е член на две постоянни комисии: по европейските въпроси и безнессреда, и на инфраструктура и строителство. Във втората комисия ще членува и юристът Моника Динева Четвърти мандат съветник от групата на социалистите/, заменила в групата на БСП депутата Донка Симеонова.

Към момента рокадите са все още само предложения на председателя на местния парламент Николай Златанов, одобрението им предстои на заседание в четвъртък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram