Празничен концерт на пл.

В два лъча, от изток и запад по централната улица на Казанлък, в 10.30 часа ще тръгнат представителните групи на казанлъшките ученици на 24 май – Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. В 11.00 часа на пл. „Севтополис“ ще започне тържеството по случай празника. Приветствие на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, отличаване на ученици и учители за техните постижения в различни сфера на познанието, за заслуги и принос в развитието на образованите в общината. След официалната част Празничен концерт ще изнесат талантливите казанлъшки деца.

На 24 май 2012 г. в ОУ „Георги Кирков“ официално ще бъде открита обновената сграда на училището, след изпълнени енергоспестяващи мерки. През месец април по сградата на учебното заведение бяха изпълнени топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрив, подмяна на стара дограма, топлоизолиране на под. Строително-ремонтните работи са изпълнени по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения от гр.Казанлък“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-.2013″ и от Община Казанлък.

В рамките на проекта по сградата на учебното заведение са изпълнени строително -ремонтни дейности на стойност 197 007 лв.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram