Обвиниха 18-годишния А.А. за разкъртения фонтан в КИАЦО-то

Районна прокуратура-Казанлък внесе обвинителен акт за унищожаване на фонтан, собственост на община Казанлък

След проведено четиримесечно разследване, Районна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо А.А., за това, че на 27 януари 2018 г.в гр. Казанлък, е повредил противозаконно чужда недвижима вещ – градински фонтан, публична общинска собственост на Община Казанлък, управлявана от Кмета на община Казанлък, чрез счупване на вертикалната част на конструкцията му и засягане на надземната част на водопроводната инсталация, като по този начин причинил имуществени вреди на Община Казанлък в размер на 1 227 лв. / хиляда двеста двадесет и седем лева / – престъпление по чл. 216 ал.1 от НК.

Установено е, че на 26 януари 2018 г., вечерта, обвиняемият А.А. заедно със свои приятели посетили дискотека, намираща се в гр. Казанлък, където останали до около 04.00 – 04.50 часа и консумирали алкохол. Излезли от заведението и се насочили към площад в града, като спрели до намиращия се градински фонтан – публична общинска собственост на Община Казанлък.

Обвиняемият А.А., след употреба на алкохол, се покачил до върха на фонтана, където бил поставен бетонен орнамент, който в основата си имал кръгла форма, навел се, хванал го с ръце и започнал да го дърпа нагоре, опитвайки се да го отдели от цялата вертикална конструкция. След като успял да го отдели от нея, се изправил, държейки орнамента в ръка, след което го изтървал, орнамента паднал върху най – горния кръгъл орнамент/елемент/ на фонтана, в резултат на което същия се счупил заедно с намиращата се под него вертикална конструкция на обекта.

Обвиняемият А.А. паднал върху коритото на фонтана, а върху него попаднали парчета от разрушената вертикална конструкция. Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи заседание по делото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram