Казанлъшка общинска делегация-фантом кацна в Корея?

Как Община Казанлък се възползва от меморандомите за сътрудничество?

След като миналата година община Казанлък подписа Меморандум за сътрудничество с Община в Южна Корея, двете страни се договориха за ежегодна обмяна на делегации. Меморандумът цели развиването на културния и туристически обмен между двете страни, заяви кметът на Казанлък след визитата в Сеул и добави: „Ние като ръководство отиваме само веднъж (при подписването на такива споразумения – бел. ред.) или някъде не сме и ходили. Става въпрос само за подписването. От там нататък нашата цел е тези делегации да се изпълват от културни среди, туризъм, бизнес, хотелиери.“ 

Видео от 2017г. от Първото посещение в Южна Корея

Оказа се, че и тази година делегация от Казанлък е на посещение в Сеул за местният празник на Розата. Понеже посещението бе обвито в пълна мистерия, ние се поинтересувахме кои са членовете на делегацията тази година. От Община Казанлък вече втори ден не отговарят на този въпрос. Допитахме се до няколко културни института в Казанлък, за да разберем дали до тях е стигнала покана за участие в тази и други подобни делегации, но се оказа, че не са. Интересно тогава кои представители на казанлъшата култура и туризъм са в делегацията и защо от Община Казанлък крият имената им?

Изникват няколко допълнителни въпроси: Ролята на обикновени туристи ли играят нашите участници в делегациите, които пътуват в чужбина? Като какви се представят участниците в тях?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram