„АртРадио“: Визита при галениците на музите с дата 24 май

На 24 май без излишна еуфория.

Но с преклонение към буквите и езика.

И с предизвикателството на един експеримент: нека за час поне опитаме да се справяме в общуването без средствата на езика? Възможно ли е?

 

Продължителност два часа, локация Казанлък, ефирна честота 89,3 FM, 24 май, начало 18:30 часа. Предаването е „АртРадио“ на Радио „Вис виталис“.

В това издание с ще припомним факта, че има само една научна дисциплина, в която предметът и обектът съвпадат – езикознанието. А воините на тази наука имат право да празнуват като пазители на думите най-много.

В предаването още: ще зачетем с респект магьосници на словесната амалгама, ще направим дълбок реверанс към Учител, чието съществуване изглежда нереално със способността му да прегърне свободата и да бъде авангарден и извънсистемен. И световно успешен.

Защо Тео днес, на 24 май, положи в папската десница кремък – подарък от Града на розите за Франциск?

По какво си приличат българското село Крепча и Аляска? И как св. Климент Охридски остави следи там?

Защо Венеция даде покой на един гений – изгнаник с кутия цигари „Кремъл“? Как интелектуалната интрига свърза него и още двама Нобелови лауреати на наградата за литература и каква е връзката на тази троица с 24 май?

Кой изстрелва на тази дата през 1956г. Лис Асия в орбитата на музикалния небосклон?

Задаваме отговорите този четвъртък, 24 май, от 18:30 до 20:30 часа на ефирната честота на Радио „Вис виталис“ – 89,3 FM. Слушайте ни!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram