Чувал с обещания – приоритет 1 „Инвестиция в хората“

Да разгледаме големия предизборен балон за клетвата на Галина Стоянова Приоритет №1 „Инвестиция в хората“.

Първо госпожа кметицата инвестира в служителите на общината като ги натъпка като сардели в една сграда. Прегради балкони и ги превърна в канцеларии, а барчето на пъртера прегради за котури на счетоводителите. Навря заварената пиарка в преходна стая, коридор към тази стая ползва началничката на културата. Натика бюро до бюро отговорничките за училищата, детските градини, яслите. По този начин разположи и другите отдели, както излиза-задушевно и буза до буза-по четири – пет бюра в стая, да са всички под контрол. Театъра го натири в стара къща с две и половина одаи.

В този комфорт настани свои верни кучета. По-точно палета увъртащи се по команда на стопанката. Галина Стоянова подмени целия юридически отдел като една по една си тръгнаха дългогодишни служителки юристки. Малък град е нашия, хората говорят и приказват, че и трите били махнати с шантажи. Демек сами си тръгнали. Също като бюджетаря, който внезапно поиска да бъде освободен от работа преди месец, а преди него същия мерак да си ходи налегна и друга специалистка по финансите на общината. Още в самото начало бяха изпъдени шефа на гражданското състояние, друг служител на отдела за връзки с обществеността, навън беше прогонена и служителка от отдела по културата. Тръгнаха си и пенсионерите от общината, но се говори, че пак имало хора на работа на пенсионна възраст. Бяха уволнени шофьори и други по-дребни.

С конкурси нови директори бяха сложени от кметицата на музея и театъра. Службици получиха гербаджийски  послушници – в отделите по сигурността, екологията, слагането на скоби на колите. Видя се, че на работа в общината се уредиха съпруги, синове и дъщери на гербери и близки до гербаджийската партия хора.

 

На служба наредени през мандата:

Иванка Русинова – тя беше председател на избирателната комисия през 2011 г. сега завежда юридическия отдел

Велина Стойчева – пак в този отдел, бивша съдружничка в кантората на адвокат Николай Златанов, сега председател на общински съвет

Николай Чалъков – си издейства цяла общинска фирма

Люцканов младаши в отдела по културата отскоро е син на кметицата на Крън

Светозар Запрянов – бивш полица сега се разпорежда със скобите по улиците

Димир Говедаров – от „Арсенал“ бе стегнат за екоконтрол

Пламена Терзиева – бивша журналистка ще сключва граждански бракове, съпруга е на кмета на Ръжена и ГЕРБ зам-председател

Димо Димов – завежда сигурността

Боряна Назърова – кандидатка за мис България, прочула се с размахването на вибратор по националния ефир

и други имена не така известни. За тях друг път.

Десислава Петкова

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram