Тържества за 24 май в Казанлък

Представители на Община Казанлък ще уважат тържествата на всички училища, които са организирали за 24-ти май празнично утро: ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“, ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, ОУ „Кулата“, ОУ „Христо Ботев, село Енина, ОУ „Кирил и Методий“, село Копринка и ОУ „Свети Климент Охридски“, град Крън.

Празничният парад на казанлъшките училища ще започне в 10,30ч. Към площад „Севтополис“ учениците ще преминат в три лъча през централните улици:

  • от кръстовището на ул. „Славянска“ и бул. „Алeксандър Батенберг“ (източно от ПХГ),
  • бул. „Розова долина“, от кръстовището с ул. „Бачо Киро“ (кръговото на комплекса)
  • и бул. „23 ПШП“ от кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

Тържествената програма за Деня на българската просвета и култура, на славянската писменост и Светите братя Кирил и Методий ще започне в 11,00ч. на централния площад в града.

Пред своите съученици, преподаватели и съграждани три класа, по един съответно от начален, прогимназиален и гимназиален етап на училищното образование ще бъдат поздравени като „Най-добър клас“, след номиниране от своите учители и училищни директори. „Най-добрите“ ще бъдат наградени с екскурзия на тяхно любимо място в България.

Към предизвикателствата за казанлъшките ученици Община Казанлък добави още едно ново: изготвяне на книга на всяко училище. Книгите ще бъдат представени от своите млади автори на открита изложба в 12,00ч. в празничния ден пред сградата на Общината, при добро време. Учениците, работили по училищните книги ще застанат начело на блока на училищата от Казанлък по време на кулминационното Празнично шествие в центъра на града на 4-ти юни.

Откритата сцена за абитуриенти очаква първите от Випуск 2017 от 19,00ч.

Изпей „Обичам те“ на български е мотото на празничния концерт на група „Хоризонт“ и приятели с най-големите хитове на легендарните български рок групи.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram