„Тайнства” на Розалина гостуват в Казанлък

Домът на културата „Арсенал” в Казанлък ще отвори врати на 30 май 2015 г. в 19:00 ч. за да прегърне авторския спектакъл „Тайнства” на Розалина Касабова, хореограф Констанция Терзиева в изпълнение на танцово студио „Де жа вю”.

Танцовият спектакъл «Тайнства» представя синкретично взаимодействие на няколко вида изкуства – танц, музика, театър, художествена графика, художествено слово. Седем танцьора чрез изразните средства, партниращи си в духа на новата световна тенденция – традицията и авангарда в танцовия спектакъл пренасят изкуствата в призмата на нова изразност и взаимодействие.
„Тайнства” е история за Тайнства и Вселени, в които пространството и времето са податливи на промяна, вселени с повече измерения, вселени, където тъканта на пространството може да се разкъсва в отговор на нашите намерения.
Замисълът на музикално-танцовия спектакъл „Тайнства” носи скрити послания, чиято смисловост  ангажира зрителя да се потопи в призмата на фундаментални общочовешки познания и опитности от миналото, трансформирайки и поставяйки ги във фокуса на едно загадъчно бъдеще.
Танцовият спектакъл се свързва с общоевропейската и световна идея за съхраняване на богатото разнообразие на културно наследство.

Духовното величие на един народ се измерва не с казаното, а със създаденото от него.
Розалина Касабова е професионален музикант – оперена певица и виолистка. Творец в чиято палитра на изразни средства присъстват няколко вида изкуства. В отдаденост твори музика, пише импресии, твори двустишия, философска проза, рисува графики, шие сценични костюми, продуцира музикални събития.

Танцовият спектакъл „Тайнства” е четвъртото събитие от проекта „Танц на музите”, чието послание кодирано в авторската книга на Розалина „Музите”.

Билети за танцовия спектакъл може да закупите от билетния център пред ДК „Арсенал” всеки ден след 10:00 часа.

„Тайнства” гостува на казанлъчани с подкрепата на Дом на културата „Арсенал”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram