Казанлъчани с национални и световни постижения в природоматематическите науки

2012-та година бележи изключителни успехи за младите казанлъшки учени. Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха представени от петкласници до абитуриенти в Математическата гимназия в Казанлък. В областта на Физиката, където Казанлък от години диктува националните шампиони и постижения 10-токласничката Катерина Маринова подобрява собствените си национални рекорди. Първият си медал на национална олимпиада тя завоюва още в 9-ти клас и е единственото момиче в България за нейната възраст с 2 златни и 4 сребърни медала от международни изяви. Казанлъчанин е с най-високата оценка от националната олимпиада по български и литература и това е Георги Здравков.

От национален конкурс за есе по химия, 12-сетокласникът Румен Скрински е с 1-ва награда заради есето си химията в един мой ден.

Една от звездите на 2012-та година е 11-токласникът Иван Стефанов, който в рамките на една година спечели, няколко златни медала, един от които в Москва, в конкурси и олимпиади по информационни технологии.

Г.Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram