Честито! Санират „Кармен“, договорът с банката е подписан!

Очевидно ромският блок „Кармен“ е одобрен за саниране. Подписан е тристранният договор за това, едната от подписалите страни е Българската банка за развитие, според прессъобщение на Областна администрация, Стара загора, и официалния регистър на банката.

В Областна администрация Стара Загора до 21 май има получени 16 договора от Българската банка за развитие за целево финансиране на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Договорите са за 10 блока в Казанлък и 6 за Гълъбово. Миньорският град е „отличник” в това отношение. Всички 6 сгради в общината, за които са били подписани тристранни договори между кмета на Общината, областния управител и Българската банка за развитие, са стигнали до последния етап – целево финансиране.

В Община Стара Загора сключените тристранни договори са 20, но досега за нито един от тях няма решение за целево финансиране.

В Казанлък общият брой на тристранните договори е 11, сред тях е и блок „Кармен“ в ромското гето. В официалния сайт на Българската банка за развитие е видно, че са подписани десет договора, в т.ч. и за ромския блок:

http://www.bbr.bg/bg/energy-efficiency/approved

karmen

 

 

 

 

 

 

 

 

В Раднево дговорите са 3, в Павел Баня – 1.

До 21 май броят на регистрираните сдружения на собственици, които имат желание да кандидатстват за саниране по Националната програма, е 111 за цялата Старозагорска област.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram