Община Казанлък подписа договор за двустранно сътрудничество с Българо-китайската търговско-промишлена камара

Българо-китайската търговско-промишлена камара и Община Казанлък подписаха двустранно споразумение за партньорство, чиято основна цел e съвместната дейност за стимулиране на предприемаческите инициативи и търговските отношения между местни и китайски компании.

Първото събитие ще бъде реализирно през юни, когато Община Казанлък ще бъде домакин на бизнес форум на тема продукти от маслодайна роза, към които в Китай има изключително голям интерес. В рамките на форума ще бъде представен браншът на розопроизводството, емблематичен за регион Казанлък, а гостите ще могат да се включат в традиционионния Празник на розата. За отразяване на събитието ще пристигне и екип на Китайската национална телевизия.

На проведения в началото на този месец икономическия форум „Централна Европа-Китай“ във Варшава, китайският премиер Вън Цзябао обяви, че Китай ще открие кредитна линия за 10 милиарда долара за проекти за сътрудничеството с Централна и Източна Европа до 2015 г. В международния форум взе участие и Българо-китайската търговско-промишлена камара , която има спогодба с китайската държавна инвестиционна агенция за реализиране на инвестиционните намерения на Китай у нас. Китай смята за разшири сътрудничеството си с България в областта на енергетиката, селското стопанско, туризма и автомобилостроенето.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram