Новини от вас: Управление – реваншизъм

Вече всички знаят, че кмета на Казанлък –Галина Стоянова „тъпче“ всички, които не са й удобни. Всеки по някакъв начин се е докоснал до прословутия реваншизъм на Галина Стоянова. Дори и най-близките си хора, които я подкрепяха по време на предизборната кампания и продължават да я подкрепят, неподозиращи за пъклените и планове спрямо самите тях, са потърпевши.

Галина не обича да се говори за нея, освен само „хубави неща“. Всеки, осмелил се да каже нещо против кмета отива в „трета глуха“ и започва яростен реваншизъм към човек дръзнал да си изкаже мнението дори и във социалната мрежа Фейсбук. Пореден пример за това е г-жа Дора Петкова – една от големите привърженици на Галина. На 12 май  на провелия се конгрес на читалищата, г-жа Дора Петкова прави коментар във фейсбук страницата на читалище „Жар“ :“Най- голямата болка на читалищните деятели, неправилното и незаконно разпределяне на субсидията за Читалищата. Разпределението на субсидиите ще бъде разглеждано от Арбитражния съд, решиха делегатите на Конгреса, подкрепени от МК. Община Казанлък, е една от Общините, с основни пропуски при разпределение на държавната субсидия, за което са информирани МК и СНЧ“. И тук не закъснява Галина,  за да се знае „кой кара влака“, както обича да казва самата тя пред служителите на Общинска администрация. Така наречения кмет на Казанлък привиква служители на други читалища и ги заставя да стартират подписка срещу Дора Петкова,  във вид на Открито писмо до самата нея. Отделно от това Галина Стоянова звъни на шефа на ЦИОФ и му казва, колко е разочарована от Дора Петкова и как е била заблудена от нея и че ще обърне внимание на поведението й, и как и тя е свалила доверието си от нея. И като капак, не се разбира какво точно цели това предизвикано от самия получател открито писмо, какво точно заплашва г-жа Петкова?!, но съмненията са, че ще премахне от празничната програма на Празника на розата, надиграването, което организира НЧ“Жар“ – „Тъпан бие, хоро се вие“, това пък е предизвикано от мисълта на друг известен корифей в областта на културата Сребра Касева. Докъде е стигнала подписката – Открито писмо все още не се знае, кои от председателите и секретарите са дръзнали да не се подпишат/знаейки, какво ги очаква/ тепърва ще се разбере, но не това е важно, важното е да се знае как действа кмета в случай, че нещо не и е изгодно или не се „свири по нейната свирка“.

Ето това е Вашия кмет казанлъчани, изпълнен с дребни интригантски и манипулативни сценарии. Прилича ли му на кмет на Община да се занимава с такива неща?!, само защото ръководител на читалище си е позволил да напише коментар във Фейсбук страницата си.

Запознат с интригата

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram