Моника Динева, БСП? Как и защо Общината прехвърли парите ни в КТБ?

Кое е налагало прехвърлянето на общинските пари от Общинска банка в Корпоративна търговска през 2013 г., пита съветничката от БСП, Казанлък Моника Динева. Въпросът й е отправен към кмета Стоянова,  която ще трябва да отговори идния вторник на насрочено извънредно заседание на местния парламент.

Питанията на Динева са провокирани от последните скандални информации за съмнения по трансфера на парите  и изрядността на процедурата. Вероятностите за нередности се появиха след избухването на скандала със списъците на посетителите на Цветан Василев, публикуван на 14 май. В него поне на две места се среща името на Галина Стоянова.

БСП съветничката се интересува още за начина на избирането именно на КТБ за нова банка, обслужваща Общината. И по-точно настоява да получи уникалният номер на обществената поръчка или публичната покана, тъй като липсват в публичния регистър на Общината.

Колко банки са кандидатствали и по какъв критерий е избрана КТБ, очаква да разбере от кметицата Моника Динева на заседанието на Общинския съвет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram