Казанлък приема зонален турнир по волейбол на 24 и 25 май

Стана ясно разпределението на отборите в четирите зони по волейбол при девойките младша възраст. Турнирите, които важат за класиране на държавните финали, ще се проведат в София – две зони, Казанлък и Шумен. И четирите надпревари ще бъдат по едно и също време на 24 и 25 май (неделя и понеделник).

Втора зона, в Казанлък, събира четири отбора -ВК „Казанлък“, „Спартак 1996“ (Плевен), „Звезди 94“ (София) и „Ботев“ (Ихтиман).

Първа зона е в София, с домакин „ЦСКА“ (София), а двубоите се играят в зала „Васил Симов“ между „ЦСКА“ (София), „Спартак–Интерком Груп“ (Варна), „Тунджа“ (Ямбол) и „Етрополе“.

Третата зона е в Шумен. В турнира участват „ЙЕБ Шумен 05“ (Шумен), „Марица“ (Пловдив), „Пирин“ (Разлог) и „Левски“ (София).

На още един зонален турнир е домакин софийски клуб – „Локомотив 1929 – Нидо“ , като мачoвете се играят в зала „Локомотив“ за „Велбъжд“ (Кюстендил), „Славия“ (София), „Хебър“ (Пазарджик) и „Локомотив 1929 – Нидо“ (София).

По регламент в държавните финали на България участват осем отбора. Само победителите в четирите групи ще се класират директно за финалите. Завършилите отбори на второ място пък ще играят в допълнителен квалификационен турнир на „Вторите“. Първите два тима от турнира на „Вторите“ също ще получат директни квоти за финалите. Третите от четирите зони ще участват в квалификационен турнир на „Третите“. Първите два отбора от този турнир и последните два от турнира на „Вторите“ ще играят в трети заключителен турнир, от който ще се излъчат последните два финалиста.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram